Dunaszalon


Aukciós ház, divatszalon, kávézó és pódiumszínpad a Dunán

Print

A Kossuth Múzeumhajó Kft. szervezésében hiánypótló vállalkozás körvonalazódik Budapesten: egy régi személyszállító hajó Dunaszalon néven gyönyörű, korszerű aukciós- és üzletházzá, divatszalonná, kávézóvá és pódiumszínpaddá alakul.

 Dunaszalon látványterv  10.

A Dunaszalon Budapest egyik – idegenforgalmi és kereskedelmi szempontból egyaránt jelentős – új látványossága lesz. Az állóhajón kialakításra kerülő egységek modern design-ja és klasszikus belső berendezése a békeidők Monarchiáját idézi.

Dunaszalon látványterv  8.

Ebből következően a Dunaszalon filozófiája, egyben mottója:

„Nálunk a polgár a király!”

A hajón kialakításra kerül:

  • üzletsor
  • divatbemutatók megrendezésére alkalmas terület
  • aukciók megrendezésére alkalmas tér
  • kávézó és pódiumszínpad

Dunaszalon látványterv  6.

A legnagyobb belső tér kétfunkciós lesz, ahol megrendezhetők a divatbemutatók, valamint a műkincs-, műtárgy-, ékszer-, könyv stb. aukciók. Két oldalt a hét minden napján nyitva tartó üzletek lesznek, amelyekben a hajón elhelyezett műtárgyak, műkincsek és régiségek (festmények, szobrok, bútorok, szőnyegek, lakberendezési tárgyak- és eszközök, értékes könyvek, papírrégiségek- és ritkaságok stb.) ugyanúgy megvásárolhatók, mint a divatcégek ruházati-, parfüm- és kozmetikai-szépészeti termékei, valamint órák és ékszerek.

Dunaszalon látványterv 3.

A második legnagyobb belső térben kap helyet a kávézó és a pódiumszínpad, ahol tartalmas estekre kerül sor előadó- és színművészekkel, az ipar- és képzőművészet elismert mestereivel.

Dunaszalon látványterv  5.

A Dunaszalon valamennyi helyisége klimatizált lesz, elektronikus védelmi- és kommunikációs rendszere a legmagasabb igényeket is kielégíti. Az esetleges jégzajlás vagy árhullám sem okozhat majd gondot, mivel a hajótesthez és a felépítményhez használt, minőségi anyagokból előállított szerkezeti elemek és biztonsági berendezések a legkiválóbb hajómérnökök és szakemberek tervei alapján készülnek.